Γεννήθηκε το 1963 στον Πειραιά με καταγωγή από την Σάμο. Από το 1978 άρχισε να ασχολείται με την λαϊκή και την παραδοσιακή μουσική μαθαίνοντας μπουζούκι, ούτι και κιθάρα.
Εργάζεται ως επαγγελματίας μουσικός από το 1982, παίζοντας σε κέντρα διασκέδασης και σε συναυλίες, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει και σε ηχογραφήσεις δίσκων γνωστών συνθετών και τραγουδιστών. Έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Παπάζογλου, την Δήμητρα Γαλάνη, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Γιώργο Νταλάρα, την Ελένη Βιτάλη, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Ορφέα Περίδη, Θανάση Παπακωνσταντίνου κ.ά. Συνεργάστηκε επίσης με τον Μίκη Θεοδωράκη στην όπερα Λυσιστράτη και στον δίσκο «ΕΡΗΜΙΑ» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, με ερμηνευτες τη Μαρία Φαραντούρη και τον Μανόλη Μητσιά. Με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στον δίσκο Τραγούδια για τους μήνες, ενώ από το 2004 είναι μόνιμος συνεργάτης της ΚΟΕΜ (Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής) και του Σταύρου Ξαρχάκου.
Το 2003 κυκλοφόρησε ο δίσκος Όσα σου μοιάζουν (UNIVERSAL), με τραγούδια σε μουσική δική του και στίχους των Ηλία Κατσούλη, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Χρήστου Σπουρδαλάκη, Θανάση Παπακωνσταντίνου καθώς και ερμηνεύτρια την Σοφία Παπάζογλου. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και ο δίσκος Αιγαίο (PROTASIS), που περιλαμβάνει τη μουσική και τα τραγούδια που έγραψαν από κοινού με τον Βασίλη Δρογκάρη για το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Κολόζη, Αιγαίο Νυν και Αεί. Συμμετέχει από το 2011 στα σεμινάρια «Μουσικές αυλές» που γίνονται στις Ράχες Ικαρίας ενώ έχει συνεργαστεί με τον Ρος Ντέιλι στα σεμινάρια του Λαβύρινθου στο Χουδέτσι Ηρακλείου.
Έχει διδάξει στο ΤΕΙ Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα και σαν επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Ο Γιώργος Ψάλτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή, σε οικογενειακό περιβάλλον όπου ακούγονταν τόσο η Ελληνική όσο και η Τούρκικη γλώσσα. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στο χωριό Ασώματοι όπου συνυπάρχει το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο. Η αγάπη του για την παραδοσιακή μουσική εκδηλώθηκε νωρίς, όταν σε ηλικία 13 ετών άρχισε να δραστηριοποιείται ως χορευτής με διάφορους συλλόγους και τρία χρόνια αργότερα όταν ξεκίνησε να μαθαίνει μόνος του παραδοσιακό βιολί.
Σε ηλικία 19 ετών εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη ως φοιτητής στο τμήμα Hλεκτρολόγων μηχανικών του ΑΠΘ και έκτοτε αφοσιώθηκε στο βιολί και την μελέτη παραδοσιακού ρεπερτορίου από την Ελλάδα αλλά και από γειτονικές χώρες. Παρότι αυτοδίδακτος διακρίνεται για τις γνώσεις του σε θέματα τροπικότητας, ρυθμολογίας και ιδιαίτερου ύφους σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ιδιωμάτων. Έχει συμπράξει με σημαντικούς εκπροσώπους της παραδοσιακής μουσικής της Ανατολικής Μεσογείου (Χρόνη Αηδονίδη, Δόμνα Σαμίου, Ross Daly, Γιασεμή και Νίκο Σαραγούδα, Βαγγέλη Δασκαλούδη, Μανώλη Μητσιά, Πέτρο Γαιτάνο, Καρυοφύλλη Δοιτσίδη, Göksel Baktagir, Yurdal Tokcan, Selim Sesler, Derya Türkan, Kudsi Ergüner, Talat Er, Haig Yazdjian, Bijan Semirani,Nedyalko Nedyalkov, Theodosii Spassov, Πέτρο-Λούκα Χαλκιά, Γρηγόρη Καψάλη, Παναγιώτη Λάλεζα, Αρετή Κετιμέ, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Ξανθίππη Καραθανάση, Σταύρο Μπόνια, Βασίλη Σερμπέζη, Χρήστο Ζώτο, Σόλωνα Λέκκα, Πελαγία Κυριακού κ.α.) σε πολυάριθμες συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις και λαϊκά δρώμενα.
Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί σε πολλές ανεξάρτητες παραγωγές με πολιτιστικούς συλλόγους, σωματεία, Δήμους στην Ελλάδα και στην Κύπρο, (όπως με τον Χρόνη Αηδονίδη σε τραγούδια της Θράκης, με τον Γιώργο Νταλάρα στο «Γειά σου μαστόρισσα», με την Αρετή Κετιμέ στο δίσκο του μουσικού σχήματος Λωξάνδρα «Μεϊχανέ Καφε αμάν», με τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Εν Χορδαίς», με τον Δαυίδ Σαλτιέλ σε ισπανοεβραίϊκα τραγούδια κ.α.). Στην δισκογραφική δουλειά «Sevdalim aman», συνεργάζεται με την Dilek Koc και την Γλυκερία όπου εκτός από την συμμετοχή του σαν μουσικός, ανέλαβε την ενορχήστρωση, την καλλιτεχνική επιμέλεια καθώς και την συνολική επιμέλεια της παραγωγής. Το 2017 στη δισκογραφική δουλειά «SEDEF» Νίκος Ανδρίκος (KALAN MÜZİK) εκτός από τη συμμετοχή μου σα μουσικός, αναλαμβάνει την ηχοληψία καθώς επίσης και τη μίξη του ήχου. Το 2015 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με γενικό τίτλο «Ακούσματα», όπου παίζει βιολί και τραγουδά Ελληνικά αλλά και Τουρκόφωνα παραδοσιακά τραγούδια. Ένα μεγάλος μέρος των τραγουδιών αυτών παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελληνική δισκογραφία, και ανήκουν στο προσωπικό αρχείο καταγραφών του Γιώργου Ψάλτη.
Έχει διδάξει παραδοσιακό βιολί, νέϊ και τραγούδι, στο Εργαστήρι Λαϊκής μουσικής στην Καβάλα, στο Μουσικό Σύλλογο «Ρωμανός Μελωδός», στο Ωδείο «Γαλαξίας», στη σχολή «Εν Χορδαίς», καθώς και σε σεμινάρια ανά την Ελλάδα. Κατά τα έτη 2009-2013 δίδαξε στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.
Ο Ταξιάρχης Γεωργούλης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1993. Η επαφή του με τη μουσική ξεκίνησε στην ηλικία των οκτώ, με το μπουζούκι.
Μερικά χρόνια αργότερα ασχολήθηκε με το στεριανό λαούτο, υπό την καθοδήγηση του Ηλία Καππάκου και μετέπειτα του Χρήστου Ζώτου, παίζοντας σε φεστιβάλ και συναυλίες ανά την Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα βυζαντινής μουσικής με τον Ιωάννη Πλεμμένο.
Το 2009 μπήκε στα μονοπάτια του ουτιού με τον Νίκο Παλαιολόγο.
Μετέπειτα συμμετείχε σε πολυάριθμα σεμινάρια του μουσικού εργαστηρίου «Λαβύρινθος» με τους Yurdal Tokcan, Erkan Ogur, Ömer Erdoğdular, Ευγένιο Βούλγαρη, Περικλή Παπαπετρόπουλο, Σωκράτη Σινόπουλο, Χάρη Λαμπράκη, Joseph Tawardos και Ross Daly. Έζησε για δυο χρόνια στην Κρήτη όπου εργάστηκε στο μουσικό εργαστήρι «Λαβύρινθος» του Ross Daly, αλλά και ως μέλος του κουαρτέτου του ίδιου, μαζί με τις Κέλυ Θωμά και Σοφία Ευκλείδου.
Εκτός από τους προαναφερθέντες, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τους εξής σπουδαίους μουσικούς: Ahmet Erdoğdular, Zohar Fresco, Μάνος Αχαλινωτόπουλος Μιχάλης Κονταξάκης, Γιώργος Μανωλάκης, Νίκος Ανδρίκος, Βαγγέλης Καρίπης, Γιώργος Ψάλτης, Δημήτρης Παναγούλιας, Haig Yazdjian, Τάσος Πούλιος, Θεοδώρα Αθανασίου, Γιώργος Κλάδης, Μάρθα Μαυροειδή, Derya Türkan, Γιώργος Κοντογιάννης, Νικόλας Παραουλάκης, Αρετή Κετιμέ, Σόλων Λέκκας, Σωκράτης Σινόπουλος, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Στρατής Ψαραδέλλης κ.ά., παίζοντας σε συναυλίες και φεστιβάλ, στην Ελλάδα, Τουρκία, Ινδία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Κατάρ κ.α.
Πρόσφατα συνίδρυσε με τη Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο το ντουέτο «Beraber», με το οποίο ερμηνεύουν τροπικές συνθέσεις της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και δικές τους. Έχει κερδίσει το δεύτερο βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ ουτιού της Τυνησίας. Τα τελευταία δυο χρόνια διδάσκει στο μουσικό εργαστήρι του Ross Daly «Λαβύρινθος».
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Βυζαντινή μουσική και θεωρητικά στο Ελληνικό ωδείο, όπου πήρε το πτυχίο του το 1992. Παράλληλα, αρχίζει την ενασχόληση του με τα κρουστά, στην αρχή αυτοδίδακτος και έπειτα κάνοντας μαθήματα με αναγνωρισμένους δασκάλους, όπως ο Tricy Shankaral, Joe Santos, Jammey Haddad, Arto Tuncboyaciayan.
Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές (Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Νίκος Κυπουργός, Νίκος Ξυδάκης, Ορφέας Περίδης, Γιώργος Ανδρέου, Εν καρδία, Σωκράτης Μάλαμας, Χρήστος Τσιαμούλης, Eυανθία Ρεμπούτσικα, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώργος Νταλάρας, Δόμνα Σαμίου, Χρόνης Αηδονίδης κ.α.) συμμετέχοντας σε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Σαββόραμα, Δόμνα Σαμίου στο Ηρώδειο, Womad festivals, Meinz festival, Sfinx festival κ.α.). Επίσης, έχει συνεργαστεί με σολίστες διεθνούς κύρους όπως Haig Yazdjan, Γιώτης Κιουρτζόγλου, Σωκράτης Σινόπουλος, Ross Dally, Ara Dinkjan, Arto Tuncboyaciayan, Zohar Fresco, Theodosi Spasov, Misirli Ahmet, Karim Ziad, Enver Ismailov, Νedyalko Nedyalkov, Yordal Tockan, Οmar Faruk Tekbilek, Derya Turkan.
Χαρακτηριστική είναι η συμμετοχή του τα τελευταία 18 χρόνια στην δισκογραφία, περίπου 400 παραγωγές, καθώς και σε ηχογραφήσεις για θεατρικές παραστάσεις. Τον Ιανουάριο του 2004, εκπροσώπησε την Ελλάδα στη διεθνή συνάντηση για τα κρουστά, που διοργανώθηκε στην Τυνησία στο πλαίσιο του προγράμματος ονόματι «MediMuses». Μέσω του MediMuses δίδαξε σε σεμινάρια στην Ελλάδα, Κύπρο, Λίβανο, Ιορδανία, Ισραήλ, Τυνησία, Ολλανδία, Αγγλία. Τον Απρίλιο του 2004, προσκλήθηκε από τον Έλληνα συνθέτη Γιάννη Ψαθά για συναυλίες με το γκρουπ Nederlands Blazers Ensemble, στην Ολλανδία και Γερμανία και με το γκρουπ Stroma, στη Νέα Ζηλανδία.
Η συνεργασία με τον Γιάννη Ψαθά συνεχίστηκε και το 2016, όπου προσκλήθηκε εκ νέου από το Μουσικό Πανεπιστήμιο του Wellington, για τις ηχογραφήσεις και την περιοδεία του επετειακού ντοκιμαντέρ «No man’s land», για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1998 μαζί με τους Πέτρο Κούρτη και τον Ανδρέα Παπά, δημιουργούν το γκρουπ κρουστών ΚΡΟΤΑΛΑ και περιοδεύουν στα: 5ο φεστιβάλ κρουστών του Berkley College of Music το 1999, Rythmstick Festival στο Λονδίνο το 2003, Forum 2004 στην Βαρκελώνη, EXPO 2005 στην Ιαπωνία, καθώς και συμμετέχουν σε ηχογράφηση με την Lorena Mckennit. Έχει εκδώσει τα άλμπουμ: «ΚΡΟΥΣΤΑ» (1995 FM RECORDS) σε συνεργασία με τον Γιώργο Γευγελή και τον Ανδρέα Παπά, «ΚΡΟΤΑΛΑ» (2002 ETERRA MUSIC), «ΦΩΝΕΣ ΚΡΟΥΣΤΩΝ» (2005 Περιοδικό ΜΕΤΡΟ) και «PERCUSSION PICTURES» (2011 AΝΤART PRODUCTIONS).
Συμμετείχε στις ηχογραφήσεις της μουσικής για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004. Έχει διδάξει κρουστά στα μουσικά γυμνάσια Παλλήνης και Χαϊδαρίου, Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, Παναρμόνοιο Ωδείο, Πνευματικό Κέντρο Περιστερίου, Μοdern music school, Ωδείο Αθηνών, Μουσική Σχολή Πανγαία. Τα τελευταία 5 χρόνια, διδάσκει παραδοσιακά κρουστά σε ομάδες σε όλη την Ελλάδα, ενώ εδώ και δύο χρόνια είναι ενεργό μέλος της ομάδας μουσικοκινητικής «Τα παιδία κρούει». Aπό το 2009 μαζί με τον Haig Yazdjan ούτι και τον Γιώτη Κιούρτζογλου μπάσο, περιοδεύουν σε συναυλίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη ως ΤΡΙΟ. Είναι επίσης μέλος του Ara Dinkjan Quartet, μαζί με τους Σωκράτη Σινόπουλο πολίτικη λύρα και Γιάννη Κυριμκυρίδη πιάνο. Aπό τον Οκτώβριο του 2016 διδάσκει κρουστά στο Μεταπτυχιακό τμήμα της Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.
Ο Νίκος Ανδρίκος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη, όπου στην ηλικία των επτά ετών άρχισε να διδάσκεται Εκκλησιαστική μουσική από τον αείμνηστο Πρωτοψάλτη Θεόδωρο Μανιάτη. Την περίοδο 2000-2004 συμμετείχε στο επιστημονικό πρόγραμμα του Μανόλη Χατζηγιακουμή «Μνημεία Εκκλησιαστικής Μουσικής», ενώ κατά την περίοδο 2004-2007 βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ψάλλοντας στον α΄ Πατριαρχικό χορό δίπλα στον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μ.Χ.Ε. Λεωνίδα Αστέρη.
Από το 2002 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την τουρκική δημοτική μουσική, μελετώντας σάζι με τον Περικλή Παπαπετρόπουλο, ενώ κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη μαθήτευσε σάζι, μεθόδους καταγραφής, και φωνητικό ρεπερτόριο, δίπλα στους δασκάλους της παλιάς γενιάς της Τουρκικής Ραδιοφωνίας (TRT), Mehmet Erenler, Yücel Paşmakçı και Şahin Gültekin. Την ίδια εποχή, παρακολούθησε ως εξωτερικός ερευνητής τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Κερατίου (Haliç Üniversitesi), με γνωστικό αντικείμενο την μελέτη των λαϊκών μουσικών ιδιωμάτων της Τουρκικής επικράτειας.
Έχει εκπονήσει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου τη διδακτορική του διατριβή, πραγματοποιώντας συγχρόνως ανθρωπολογική έρευνα, ειδικά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, μέσω της καταγραφής των Μικρασιατών προσφύγων μουσικών, συλλέγοντας παράλληλα και σπάνιο αρχειακό υλικό (ανέκδοτα μουσικά χειρόγραφα, ιστορικές ηχογραφήσεις κ.ά).
Από τον Σεπτέμβριο του 2009 και για δύο χρόνια βρέθηκε στην Άρτα, διδάσκοντας ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, ενώ το 2011 ίδρυσε το Κέντρο Σπουδών Ανατολικής Μουσικής (ΚΕΣΑΜ) του Αναγνωστηρίου Αγιάσου. Ο Νίκος Ανδρίκος έχει δώσει συναυλίες και σόλο ρεσιτάλ (φωνή, λάφτα, ταμπούρ, σάζι) στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ισραήλ, Γαλλία, Ελβετία), σε συνεργασία με καταξιωμένους διεθνώς μουσικούς όπως, οι Yurdal Tokcan, Göksel Baktagir, Derya Türkan, Haig Yazdjian και Bijan Chemirani. Δείτε
εδώ το κανάλι του στο YouTube.
Έχει συνθέσει έργα Εκκλησιαστικής καθώς και κοσμικής αστικής μουσικής, ενώ ως μουσικός έχει συμμετάσχει σε πλήθος δισκογραφικών παραγωγών.
Το 2014 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά (δείτε
εδώ) με προσωπικές του συνθέσεις με τίτλο Motivasyon ενώ το 2017 κυκλοφόρησε στην Τουρκία ο δεύτερός του δίσκος «SEDEF» (δείτε
εδώ) από την εταιρεία «KALAN MÜZİK», περιέχοντας και πάλι αποκλειστικά δικά του έργα συνθεμένα, τόσο σε φωνητικές (Şarkı, Kanto, Gazel) όσο και σε οργανικές (Saz Semaîsi, Taksim) φόρμες της Λόγιας Αστικής Οθωμανικής μουσικής. Δείτε
εδώ κάποιες παρτιτούρες από συνθέσεις του Νίκου Ανδρίκου.
Ο Νίκος Ανδρίκος λαμβάνει μέρος σε μία σειρά επιστημονικών-ερευνητικών προγραμμάτων (Intermusig, İstanΠόλις), ενώ διατελεί και καλλιτεχνικά-επιστημονικά υπεύθυνος του πρότζεκτ «ARTA SAZ» (δείτε
εδώ) στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Βαλκανικής Μουσικής, Ιστορίας και Πολιτισμών (ΕΒΑΜΙΠ).
Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με την μουσική παραγωγή στον αστικό χώρο κατά την υστεροθωμανική περίοδο, με τον προφορικό-ιδιωματικό χαρακτήρα της Εκκλησιαστικής μουσικής, καθώς και με την μουσική θεωρία των τροπικών -λόγιων και λαϊκών- συστημάτων της Ανατολής. Επίσης, ζητήματα που αφορούν στην έννοια του Μουσικού έργου (Musical Work), της Προφορικότητας -άμεσης και δευτερογενούς-, του τοπικού ιδιωματισμού, στη σχέση τοπικού-υπερτοπικού, τροπικότητας-φόρμας, αυτοσχεδιασμού-φόρμας, κειμενικότητας-προφορικότητας κ.ά, αναλύονται στις δημοσιεύσεις του με αφορμή περιπτώσεις οι οποίες ανάγονται τόσο στο πεδίο τόσο της Εκκλησιαστικής όσο και Αστικής μουσικής.
Τέλος, το ζήτημα της σύγχρονης τροπικής σύνθεσης, είτε αυτή αφορά στην Εκκλησιαστική είτε στην Αστική μουσική, αποτελεί μέρος των ευρύτερων επιστημονικών του ενδιαφερόντων. Ο Νίκος Ανδρίκος γνωρίζει Τουρκικά, Αγγλικά καθώς και Οθωμανικά.
Ο Κωστής Κωστάκης γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η πρώτη του επαφή με την κλασική κιθάρα ήταν σε ηλικία μόλις 8 χρονών, όπου ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα οργάνου και θεωρίας στο ωδείο, για περίπου πέντε χρόνια. Μετέπειτα, στα χρόνια του γυμνασίου και του λυκείου ασχολήθηκε με την ηλεκτρική κιθάρα και συμμετείχε σε διάφορα μαθητικά γκρουπ. Τα ρεμπέτικα και τα σμυρναίικα τραγούδια τον ακολουθούσαν από πολύ μικρή ηλικία, μιας και ο πατέρας του ασχολείται ερασιτεχνικά με το ακορντεόν. Από την ηλικία των 18 χρονών ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική.
Από το 2005 μέχρι το 2011 συμμετείχε στο ρεμπέτικο σχήμα Χιπσί μέσω του οποίου μελέτησε ενδελεχώς τις πρώτες εκτελέσεις των ρεμπέτικων τραγουδιών και τους μεγάλους κιθαρίστες του είδους. Το 2011 συνεργάστηκε με το μουσικό σχήμα Εlektrobalkana. Από το 2012 και για 10 χρόνια συμμετείχε στο μουσικό συγκρότημα Ρεμπετιέν όπου αποτέλεσε βασικό του μέλος παίζοντας κιθάρα. Οι Ρεμπετιέν για 10 χρόνια παρουσίαζαν ρεπερτόριο τόσο απ’ τη ελληνική παραδοσιακή μουσική, όσο και απ’ το ρεμπέτικο/σμυρναίικο τραγούδι με εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας.
Σήμερα συνεχίζουν με το όνομα Ρεμπετί. Από το 2015 συμμετέχει στο κιθαριστικό συγκρότημα Τρίο Κατάρα και από το 2019 στο συγκρότημα Sabi. Και τα δυο σχήματα είναι προσανατολισμένα σε δικές τους συνθέσεις παντρεύοντας τον γραμμοφωνικό ήχο με σύχρονα μουσικά μοτίβα. Τέλος από το 2017 ασχολείται με τη χαβάγια, ένα όργανο εξαφανισμένο για τουλάχιστον 50 χρόνια στον Ελλαδικό χώρο και με το οποίο συμμετέχει στο White Birds tribute band, ένα σχήμα φόρος τιμής στα ξακουστά Άσπρα Πουλιά του Κώστα Μπέζου. Το 2021 ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Φώτη Σιώτα, όπου συμμετέχει στο μουσικό του συγκρότημα παίζοντας Χαβάγια.
Ο Κωστής Κωστάκης έχει συνεργαστεί με τους Μπάμπη Γκολέ, Αγάθωνα Ιακωβίδη, Σόλων Λέκκα, Haig Yazdjian, Δημήτρη Μητσοτάκη, Νίκο Τατασόπουλο, Δημήτρη Μυστακίδη, Φώτη Σιώτα, Βασίλη Σκούτα, Δημήτρη Μηταράκη, Μάριο Παπαδέα, Γιάννη Νιάρχο, κα.
Έχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάριο άταστης κιθάρας με τον Erkan Ogur στο Χουδέτσι.
Στο πλαίσιο των μαθημάτων, πάνω στους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς, και έχοντας ως βασικό άξονα προσέγγισης την σύνδεση των μουσικών και των χορευτικών μέτρων, πρόκειται να συναντήσουμε χορούς από την Λήμνο, την αστική παράδοση των Ιωαννίνων, την Θράκη (Βόρεια και Δυτική), την Κύθνο, την Μακεδονία (Δράμα, Σέρρες, Κοζάνη, Ημαθία), την Μικρά Ασία, τον Πόντο και τα Μέγαρα. Κοινός παρονομαστής, στην προσέγγιση των χορών, δεν θα είναι μόνο η λαογραφική και εθιμοτυπική τους ανάλυση, αλλά το μουσικό τους μέτρο, το μέτρο των 9, είτε σε τέταρτα (9/4), είτε σε όγδοα (9/8), είτε σε δέκατα έκτα (9/16) και πώς οι τέσσερις βασικές θέσεις αυτού του μουσικού μέτρου, ερμηνεύονται και καταγράφονται ως χορευτικό βήμα. Στόχος των μαθημάτων, η ανάδειξη της άρρητης σχέσης μεταξύ μουσικού και χορευτή!
Ο Νίκος είναι ένας πολυδιάστατος χορευτής και δάσκαλος χορού με βαθιά γνώση των ελληνικών παραδοσιακών χορών και ρυθμών, πτυχίο Μαθηματικών με ειδίκευση στην Διδακτική και πολυετή διδακτική εμπειρία.
Το πάθος του για το χορό είναι εμφανές από την πρώτη στιγμή στο χορευτικό του ύφος, τα πατήματα, αλλά και στον τρόπο τον οποίο προσεγγίζει την διδασκαλία του αντικειμένου που αγαπά. Η μακροχρόνια συνεργασία του με το Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου» ως μέλος της επαγγελματικής ομάδας χορού, του έχει εμφυσήσει τη συνέπεια στην προσέγγιση των τεχνικών του ελληνικού παραδοσιακού χορού με σεβασμό στο ύφος της κάθε περιοχής.
Οι ρόλοι του πολυποίκιλοι, αλλά παρόλα αυτά τους επιτελεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Εισηγητής και συνδιοργανωτής στο Χορευτικό Εργαστήρι “Το Καμηλάρι Χορεύει”, στα νότια του νομού Ηρακλείου Κρήτης.
Εισηγητής σε σεμινάρια χορού στο μουσικό χωριό «Μουσικές Αυλές και Μουσικά Τζάκια» στο Χριστό Ραχών Ικαρίας από το 2016 έως και το 2019.
Χορογράφος και συντονιστής ομάδας χορού στο πλαίσιο συνεργασίας με τον κρουστό Πέτρο Κούρτη, όπου μαζί δημιούργησαν το folk project «Drum voice meets Zorba version 1.0».
Διοργανωτής χορευτικών εκδηλώσεων με χαρακτηριστικότερη την παρουσία επαγγελματικής χορευτικής ομάδας στο event “Day Of Greece” στο πλαίσιο του Expo 2005 στο Aichi της Ιαπωνίας.
Δάσκαλος χορού σε πλειάδα σωματείων και σχολών με τελευταία την συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών Γαλατσίου «Η Μεγαλόνησος».
Η ανόθευτη αγάπη του για τον χορό όμως τον ωθούσε πάντα στο να είναι και ενεργό χορευτικό μέλος διαφόρων χορευτικών ομάδων ταυτόχρονα με τα υπόλοιπά του καθήκοντα.
Οι κορυφαίες συνεργασίες του ως χορευτής ήταν με τον Σύλλογο Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί», όπου συμμετείχαν ως ομάδα και στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά και με το Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου».
Πάντα ανήσυχο και έντονα φιλομαθές πνεύμα, συμμετείχε σε διάφορα workshops και τμήματα εκμάθησης χορών από όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο εμβάθυνσης των μουσικών του γνώσεων, επίσης σε μαθήματα παραδοσιακών κρουστών, ενώ είναι μέλος της παραδοσιακής μουσικής παρέας «Αργιθεάτικη Ζυγιά».